Hvad koster el? Få en lynguide i el-forbrug her

  • Husejer

Èn af de ting, som stortset alle danskere er bekendt med, er deres el-regning. I Danmark er der flere forskellige el-selskaber, der hver især yder forskellige service og leverer til danskerne. Hvis du er en af dem, der tid undrer dig over spørgsmålet “hvad koster el?”, og til tider spekulerer på begreber som kilowatt og månedlig strøm pris, så kan det klart anbefales, at du læser med her. Vi har nemlig lavet en lille lynguide til det danske el-marked, hvor vi svarer på spørgsmålene hvad koster el? Hvad koster en kwh el? Hvad koster el om måneden, samt hvad koster el pr kwh. Alt i alt er du langt klogere på, hvordan du udregner dit el-forbrug, samt hvordan du kan spare flest mulige penge på din el-regning. Det er nemlig ikke altid helt ligegyldigt hvilket el-selskab du vælger, hvis du gerne vil spare penge – ligesom det faktisk også kan lade sig gøre at spare en hel del penge, hvis du skift med. Læs med og bliv klogere på det danske el-marked.

Hvad koster en kwh el? Få den billigste el pris i Danmark

Når man taler om el pris og strøm pris generelt, så beregnes el-prisen altid ud fra måleenheden “Kilowatt”. Den strøm du betaler er udregnet efter, hvor mange kilowatt-timer (ofte forkortet kWh) du har brugt på en måned. Derfor støder du ofte på spørgsmålet “hvad koster el pr kwh”, når du undersøger el pris og strøm pris. Alt afhængig af, hvilket el-selskab du har i din bolig, er der forskellige priser for strøm, men den gennemsnitlige pris pr. kwh er ca. 2,29 kr. Hvad koster el om måneden er måske endda også et spørgmål, du kan støde på i din research omkring el pris i Danmark. Her er det meget et forbrugsspørgsmål, der tilpasser sig den enkelte husholdning, hvor det er forskelligt fra person til person. Det kommer helt an på, hvor mange i er i husstanden sammen med det forbrug i hver især har. Her kan det være en god idé at kigge på jeres pris pr. kilowatt-time for at sammenligne med andre el-selskabers priser på el. Betaler du for meget, kan det være du skal overveje at skifte til et andet selskab. 

Betaler du for høj strøm pris? Skift el-selskab og spar penge hver måned

Netop ovenstående kan have en stor indflydelse på, hvor mange penge du skal afsætte til dit el-forbrug, hver eneste måned. Der kan være rigtig mange gode muligheder ved at skifte til et nyt el-selskab, hvis du synes du betaler for meget på din el-regning. Det er en god idé at lave en smule research, når du skifter el-selskab, så du er sikker på, at du reelt set spare penge ved at skifte. En del selskaber reklamerer nemlig ved at skilte med en lav kWh-pris for selve strømmen, men har en masse skjulte gebyrer i forbindelse med oprettelse og betaling. Du skal derfor sørge for at vælge rigtigt, når du skifter el-selskab, så du ikke ender med at betale endnu mere end din nuværende regning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *