Find nye vaner, der kan give besparelser på din elregning

Sponsoreret indhold

Det kan være meget svært at forlige sig med de elpriser, der er oppe at vende for tiden. Derfor er der også mange danskere, som leder efter andre løsninger, der kan hjælpe dem til at spare rundt omkring i hjemmet. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan spare penge på din elregning. Nogle sparetips er nemmere at udleve end andre, men i sidste ende handler det blot om at omlægge sine vaner til fordel for billig el og en mindre elregning.

Udnyt de tidsrum, hvor strømmen er billigst

Afhængig af hvilket elselskab du er tilkoblet, vil du i langt de fleste tilfælde opleve, at strømmen faktisk er billigere på visse tidspunkter af døgnet. Det kan være værd at notere sig til de store elektroniske apparater i husstanden, som jævnligt har behov for opladning. For eksempel er der mere billig el i weekenden. Det kan være en betydelig fordel at gøre brug af, eftersom flere i husstanden er hjemme i weekenden, hvorfor behovet for elektroniske apparater er større her end i hverdagen. Søndag er især en god dag, da den typisk har de laveste priser for hele ugen.

Hvis du har overskuddet og energien til det, er det også anbefalelsesværdigt, at du venter med at vaske tøj til om aftenen – og gerne på den anden side af kl. 20.00. Om aftenen er strømmen nemlig billigere end om dagen, og især morgentimerne kan være dyre. Du kan derfor udnytte de sene og billige timer i døgnet til at vaske dit tøj og tørre det i tørretumbleren, hvis der er behov for det. Det samme gælder for din opvaskemaskine, hvis du er så heldig at have én. Hvis du kan holde støjniveauet ud, så vent med at tænde for din opvaskemaskine til om aftenen.

Undgå de høje priser i de kritiske timer af døgnet

Det er svært at undgå at bruge el om morgenen og om aftenen. El indgår som en fast del af mange rutiner, og disse vaner kan være mere end almindeligt svære at bryde. Men vi kan heller ikke komme udenom, at de dyreste elpriser befinder sig i tidsrummet mellem kl. 6.00 og 10.00 om morgenen og kl. 17.00 og 21.00 om aftenen. Det er derfor ikke i dette tidsrum, at du bør støvsuge hele huset. I stedet bør du skubbe diverse opgaver i hjemmet, som kræver elektronisk hjælp, til andre tidspunkter. Det er ikke en nem tilgang til hverdagen, men det kan være en hjælp.

Når solen skinner fra en skyfri himmel, og du sagtens kan se, kan du desuden fravælge at tænde lys i huset om morgenen. Undgår du også at tænde radioen eller fjernsynet, kan du nyde roen om morgenen i stedet for at blive bombarderet med nyheder. Holder du dig fra at anvende elektroniske apparater om morgenen, kan du lade opvasken stå til om aftenen og starte dagen ud uden praktiske gøremål. Det er ikke til at sige, hvordan du bedst kan ændre på dine vaner, for det handler om, hvad du er parat til at lave om i din hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *